Комплект за диагностика чрез налягане 440 лв.

Гаранционни условия

Информация за нашите гаранционни условия може да прочетете тук

Ако имате допълнителни въпроси,
моля не се колебайте да свържете се с нас

Диагностика на двигателя чрез графика на налягането

Датчика за налягане дава възможност за динамично наблюдение в реално време на налягането / вакуума в двигателя и оценка на ефективността му. Предназначен е за всички автосервизи и диагностици, които биха желали да наблюдават динамично налягане и вакуум в реално време. Обхвата на налягане е 0-17 бара (0-250PSI), което е подходящо за измерване на налягането в цилиндъра (компресията), проверка на състоянието на газоразпределителната и изпускателната система на двигателя, за оценка на състоянието на механичните части на бензиновия автомобилен двигател, посредством получаване на осцилограма на налягането на газовете в един от цилиндрите на работещ двигател, без да се възпламенява горивната смес в цилиндъра, така също и в режим въртене на стартер.

Дианогстичния комплект за налягане е създаден с мисълта да може да се използва с широк набор от комплекти за налягане, които са предназначени за обикновени манометри. По този начин може да се използва практически с всички комплекти за налягане, които се срещат на пазара и, с които вече разполага един автосервиз и позволява използването на всички хидравлични бързи връзки. 

Чрез графиката на налягането в цилиндъра на един бензинов двигател може да се определи взаимното положение на коляновия и газо-разпределителните валове, а измерването и сравнението на стойностите на абсолютното налягане в цилиндъра в някои характерни точки, позво­лява да се определи състоянието на уплътне­нията на цилиндъра.

Предварително зададените настройки в осцилоскопите производство на Дитекс, правят този инструмент изключително лесен за използване. Обхватът на измерване на вакуум е до -0.85 bar. Всичко това, директно на вашия лаптоп или компютър. Софтуерът позволява запис до 15 пъти в секунда, заедно с потребителските настройки. Всички записани екрани могат да се разглеждат след това детайлно, както и да бъдат отпечатвани.
Това разбира се не означава, че този датчик може да се използва само с осцилоскопите, произведен от Дитекс. Неговия стандартен изход от 0.5 до 4.5 волта дава възможност да се използва с всички осцилоскопи производство на други производители, но се губи едно основно предимство, че вертикалната ос на графиката няма да бъде разграфена в единици за налягане и така за всяко измерване трябва да се извършват допълнителни пресмятания.

Вид на измерваното налягане

Абсолютно налягане

Работен обхват

0÷17 бара (0÷250 PSI)

Изходно напрежение

0.5 до 4.5V (линейно,аналогов изход)

Захранващо напрежение

8 до 16V от акумулатора

Точност

±0.25%FSS

Работна температура с компенсация

-40 до +125 °C

Бързодействие

<2mS (10-90% скок на налягането)

Електрически куплунг към датчика

3 пина Delphi Metri-Pack 150 мъжки

Кабел към осцилоскопа

0.75 метра коаксиален с BNC букса

Кабел за захранване

1 метър с шипки тип "крокодил"

Тип и дължина на резбата

1/8-27 NPT цолова резба

Индекс на защита от околната среда

IP67

Маса на датчика с всички кабели

1 кг.

 • Измерване на компресията в цилиндъра;
 • Оценка на ефективността на работа на клапаните;
 • Оценка на състоянието на изпускателната система – запушен катализатор;
 • Проверка на синхронизацията на коляновия и разпределителните валове;
 • Проверка за правилното предаване на сигнала между зъбното колело и датчика на коляновия вал;
 • Измерване на налягането / вакуума в системата на турбокомпресора и във всмукателния колектор;
 • Измерване на налягането в горивната система на бензиновите двигатели;
 • Измерване на налягането на маслото;
 • Датчик за налягане в цилиндъра;
 • Многофункционален сигнален и захранващ кабел към датчика за налягане;
 • Удължител 190мм за завиване на мястото на запалителната свещ: 12 x 1.25мм към датчика за налягане с 1/8-27 NPT цолова резба;
 • Удължител 190мм за завиване на мястото на запалителната свещ: 14 x 1.25мм към датчика за налягане с 1/8-27 NPT цолова резба;
 • Инструкция за употреба

Меню